Tvrđi komadi mesa se obično koriste kada se priprema gulaš, zato što se on krčka po nekoliko sati, pa će zbog safta i dužine kuvanja meso omekšati. Ali, ako ste kupili loš komad mesa potrebni su vam još neki trikovi koji će učiniti meso sočnim.
Prvo što treba da uradite jeste da izlupate meso čekićem, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju i meso će izgubiti strukturu.
Bilo bi dobro da meso premažete sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja. Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa.
Pročitajte i šta sve možete da očistite pomoću sode bikarbone.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem