Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI NE ZNAJU ZA OVAJ TRIK, A UČINIĆE MESO MEKANIM: Profesionalni kuvari otkrili kako da ga spremite bez greške

Ako ste kupile tvrdo meso naučite kako možete da ga omekšate i tako spremite najbolji gulaš.

 Kako da omekšam tvrdo meso Izvor: Shutterstock

Tvrđi komadi mesa se obično koriste kada se priprema gulaš, zato što se on krčka po nekoliko sati, pa će zbog safta i dužine kuvanja meso omekšati. Ali, ako ste kupili loš komad mesa potrebni su vam još neki trikovi koji će učiniti meso sočnim. 

Prvo što treba da uradite jeste da izlupate meso čekićem, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju i meso će izgubiti strukturu. 

Možda će vas zanimati

Bilo bi dobro da meso premažete sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja. Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa. 

Pročitajte i šta sve možete da očistite pomoću sode bikarbone

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti