Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima. Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishranu jer ne znaju kako da je pripreme.
Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.
Prosenu kašu možete napraviti tako što dodate više vode i ostavite da se proso raskuva skroz. A zatim dodate mleko, jogurt, voće, med...šta god volite.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira