Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima. Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishranu jer ne znaju kako da je pripreme.
Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.
Prosenu kašu možete napraviti tako što dodate više vode i ostavite da se proso raskuva skroz. A zatim dodate mleko, jogurt, voće, med...šta god volite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus