Kada se mravi neočekivano pojave u kući najbolje je da ih se rešite što je brže moguće. Postoje jednostavni i jeftini trikovi uz koje ćete se izboriti sa njima, a najbolja stvar je da sve sastojke za to najverovatnije već imate u svom domu.

  • Pomešajte sodu bikarobonu i šećer u prahu u jednakim količinama, pa smesu prospite svuda gde primetite da ima mrava. Kroz par dana trebalo bi da nestanu.
  • Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se rešite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze.
  • Kažu da su efikasni i kurkuma, mleveni cimet, aleva paprika… Pospite ove začine tamo gde se mravi pojavljuju i rešićete problem. Ako se pribojavate „nereda“ koji će ovi mleveni začini napraviti, možete da iskoristite i štapić cimeta – daće iste rezultate.
  • Alkoholno sirće može da pomogne i u ovom problemu. Jednostavno ga pomešajte sa vodom u odnosu 2:1 (u korist sirćeta), a potom ovom smesom namočite krpu. Krpom pređite po svim površinama gde ima mrava.
  • Prokuvajte pola litra vode, pa dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Ovu mešavinu sipajte u bocu sa raspršivačem, a potom poprksajte sva mesta gde se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi mogli da se pojave.

Izvor: Stvar ukusa