Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SE KUVANA JAJA LAKO GULE: Uz 4 jednostavna trika skinite ljusku bez ikakve muke 

Uz ova četiri trika lako i brzo ćete oljuštiti kuvana jaja.

 Kako se lako ljušte jaja Izvor: Shutterstock

Kuvana jaja su mnogima omiljeni doručak, jer su ukusna i hranljiva namirnica, a često ij koristimo kao sastojak kod pripreme brojnih jela, salata ili priloga.

Međutim, ljuštenje istih može biti problematično mnogima, zato vam donosimo četiri sjajna trika koji će vam olakšati ovaj posao. Primenom ovih trikova kod kuvanja i ljuštenja, jaje brzo isklizne iz ljuske i ostaje skroz glatko.

Prvi trik

Tokom kuvanja dodajte kašiku sirćeta i malo soli u lonac sa vodom. To će omekšati ljusku i ona će se lakše skinuti sa obarenog jajeta. Jaja stavite u vodu tek kada ona počne da vri. To je bolja opcija nego da jaja stavite odmah i da ona stoje u toj vodi dok ona ne dođe do tačke ključanja.

Možda će vas zanimati

Drugi trik

Kada se jaje skuva, stavite ga pod vruću, pa onda pod hladnu vodu. Iznenadni pad temperature će odvojiti jaje od ljuske i vi ćete ga sa lakoćom oljuštiti.

Treći trik

Skuvano jaje stavite u plastičnu kutiju i sipajte u nju hladnu vodu, pa je zatvorite. Dobro promućkajte kutiju i ostavite jaje u njoj desetak minuta.

Četvrti trik

Gotovo jaje isperite u malo hladne vode, a zatim ga stavite na dasku za seckanje. Rukom stisnite jaje i valjajte ga po dasci, sve dok ljuska skroz ne ispuca, pa je jednostavno oljuštite.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti