Ukoliko ste i vi od onih ljudi koji ne umeju da odaberu avokado u prodavnici, pa kaddođete kući shvatite da je ili zelen i prezreo pročitajte savete u nastavku i više ga nećete baciti.
Iako tamno zelena ili smeđkasta boja mogu biti znak zrelosti, uzmite u obzir da to nije slučaj kod svih vrsta. Uzmite avokado u ruku i lagano ga stisnite - ako je mekan, ali ne gnjecav, trebao bi biti u dobrom stanju za trenutnu upotrebu.
Ako ste pogrešno procenili, proces sazrevanja možete ubrzati tako da ga stavite u papirnu kesu i unutra dodate neku drugu zrelu voćku, poput banane. Ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ili preko noći, pa proverite je li banana napravila čudo. U slučaju da nemate vremena čekati da avokado sazri, možete ga umotati u foliju i staviti na nekoliko minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus