Ovo jelo predstavlja namaz od ispasirane unutrašnjosti avokada, kojoj se često dodaje sok od limuna i sitno iseckani paradajz. Gvakamole je veoma rasprostranjen u Meksiku, SAD i Zapadnoj Evropi. Odličan je za doručak, večeru, kao prilog uz glavno jelo. Isprobajte, garantujemo da će vam postati jedan od omiljenih.

Sastojci:

  • 1 avokado (zreliji)
  • sok od 1/2 limuna (limete)
  • 1 paradajz
  • 1/2 glavice crnog luka
  • soli po ukusu

Ako volite ljuto dadajte čili papriku ili tucanu ljutu papriku.

Priprema:

Avokado presecite na pola, pa izvadite košticu. Izvadite zatim zeleni, mesnati deo avokada, a to možete uz pomoć kašike. Dodajte sitno iseckani luk, pa izgnječite viljuškom, zatim dodajte sok od limuna (limete), so, pa promešajte. Na kraju iseckajte paradajz na kockice, pa dodajte sosu i izmešajte.

Izvor: Cooking.rs