Ovo jelo predstavlja namaz od ispasirane unutrašnjosti avokada, kojoj se često dodaje sok od limuna i sitno iseckani paradajz. Gvakamole je veoma rasprostranjen u Meksiku, SAD i Zapadnoj Evropi. Odličan je za doručak, večeru, kao prilog uz glavno jelo. Isprobajte, garantujemo da će vam postati jedan od omiljenih.
Sastojci:
- 1 avokado (zreliji)
- sok od 1/2 limuna (limete)
- 1 paradajz
- 1/2 glavice crnog luka
- soli po ukusu
Ako volite ljuto dadajte čili papriku ili tucanu ljutu papriku.
Priprema:
Avokado presecite na pola, pa izvadite košticu. Izvadite zatim zeleni, mesnati deo avokada, a to možete uz pomoć kašike. Dodajte sitno iseckani luk, pa izgnječite viljuškom, zatim dodajte sok od limuna (limete), so, pa promešajte. Na kraju iseckajte paradajz na kockice, pa dodajte sosu i izmešajte.
Izvor: Cooking.rs
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom