Pohovani paradajz biće odličan dodatak vašim sendvičima za doručak ili večeru. Takođe, možete ga služiti i kao prilog mesu, ili glavnom jelu umesto salate. Ukoliko baš ne volite da eksperimentišete sa hranom, isprobajte recept za rolat od kuvanog paradajza.

Sastojci:

  • 2 paradajza
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g prezli
  • so
  • ako želite i malo belog luka u prahu
  • Za prženje oko 150 ml ulja.
  • Papirni, kuhinjski ubrusi ili salvete

Priprema:

Isecite paradajz na deblje kolutove, posolite i stavite na papirni ubrus. Dovoljno je pet minuta da se pokupi tečnost koju paradajz ispusti.
Za to vreme umutite jaja i njih malo posolite, u jedan tanjir stavite brašno u drugi prezle i ako želite u prezle umešajte pola kašičice belog luka u prahu.
Paradajz uvaljajte u brašno, jaja, prezle ali lepše je ako uradite duplo pohovanje, brašno, jaja, opet brašno jaja i na kraju samo jednom u prezle.
Pržite na srednjoj temperaturi, ja koristim manju šerpicu da ne potrošim puno ulja. Ulja ne mora da bude previše, tj. paradajz ne mora plivati u ulju kao kod nekih recepata. Prži se minut s jedne i minut s druge strane. Prijatno.

Izvor: serpica.net