Pohovani paradajz biće odličan dodatak vašim sendvičima za doručak ili večeru. Takođe, možete ga služiti i kao prilog mesu, ili glavnom jelu umesto salate. Ukoliko baš ne volite da eksperimentišete sa hranom, isprobajte recept za rolat od kuvanog paradajza.
Sastojci:
- 2 paradajza
- 2 jaja
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- so
- ako želite i malo belog luka u prahu
- Za prženje oko 150 ml ulja.
- Papirni, kuhinjski ubrusi ili salvete
Priprema:
Isecite paradajz na deblje kolutove, posolite i stavite na papirni ubrus. Dovoljno je pet minuta da se pokupi tečnost koju paradajz ispusti.
Za to vreme umutite jaja i njih malo posolite, u jedan tanjir stavite brašno u drugi prezle i ako želite u prezle umešajte pola kašičice belog luka u prahu.
Paradajz uvaljajte u brašno, jaja, prezle ali lepše je ako uradite duplo pohovanje, brašno, jaja, opet brašno jaja i na kraju samo jednom u prezle.
Pržite na srednjoj temperaturi, ja koristim manju šerpicu da ne potrošim puno ulja. Ulja ne mora da bude previše, tj. paradajz ne mora plivati u ulju kao kod nekih recepata. Prži se minut s jedne i minut s druge strane. Prijatno.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus