Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

100% PRIRODNO I BEZ HEMIJE: Domaći paradajz pelat - odličan dodatak jelu, nadev za picu ili salata

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Paradajza u ovo doba godine ima na pretek... Iskoristite ga na pravi način.

Paradajz pelat recept Izvor: Brzi recepti i saveti

Ovaj jednostavan recept za paradajz može da se upotrebljava tokom zime za spremanje svih mogućih vrsta jela. Lepo se slaže uz sos sa mlevenim mesom za musaku ili pastu. Možete napraviti i paradajz čorbu, ili ga koristit kao preliv uz meso. Priprema se bez konzervansa pa nećete imati bojazan ni da ga date deci, a evo i kako da napravite slatko od čeri paradajza.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 3.5 kg paradajza
  • svež bosiljak i peršun
  • so

Priprema:

Paradajz dobro oprati i staviti da se kuva. Kada ispuca kožica izvaditi ga iz šerpe da se hladi. Kada se prohladi oljuštiti koru, odseći vrh (zeleni deo) i iseći na polovine ili četvrtine, a manje plodove ostaviti cele. Kada je sve očišćeno posoliti po ukusu. Puniti tegle pa ređati i peršun i bosiljak onoliko koliko volite. Napuniti tegle do vrha i ako je potrebno dodati malo tečnosti u kojoj se kuvao paradajz. Zatvorite tegle i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Izvor: Brzi recepti i saveti

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti