Pikantan domaći sos koji možete poslužiti uz meso ili testeninu.
Sastojci:
- 5 krupnih crvenih paprika
- 3 paradajza
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- so i biber
Priprema:
Presecite paprike na pola po dužini i očistite seme. Možete i svaku polutku da presečete još jednom na pola (zavisi koliko su široke i mesnate):
Paradajz i paprike stavite u pleh obložen pek-papirom, malo poprskajte uljem.
Beli luk stavite u parče folije i dobro zamotajte pa i njega spustite u pleh.
Pecite povrće oko pola sata na temperaturi od oko 200C - 220 C stepeni.
Oljuštite kožicu sa paprike i paradajza, kao i ljusku sa belog luka.
Sve stavite u blender i miksajte povremeno dodajući vinsko sirće i ulje.
Doterajte začinima ukus po svojoj želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepa i srećna
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem