Pikantan domaći sos koji možete poslužiti uz meso ili testeninu.
Sastojci:
- 5 krupnih crvenih paprika
- 3 paradajza
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- so i biber
Priprema:
Presecite paprike na pola po dužini i očistite seme. Možete i svaku polutku da presečete još jednom na pola (zavisi koliko su široke i mesnate):
Paradajz i paprike stavite u pleh obložen pek-papirom, malo poprskajte uljem.
Beli luk stavite u parče folije i dobro zamotajte pa i njega spustite u pleh.
Pecite povrće oko pola sata na temperaturi od oko 200C - 220 C stepeni.
Oljuštite kožicu sa paprike i paradajza, kao i ljusku sa belog luka.
Sve stavite u blender i miksajte povremeno dodajući vinsko sirće i ulje.
Doterajte začinima ukus po svojoj želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus