Pikantan domaći sos koji možete poslužiti uz meso ili testeninu.

Sastojci:

  • 5 krupnih crvenih paprika
  • 3 paradajza
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • so i biber

Priprema:

Presecite paprike na pola po dužini i očistite seme. Možete i svaku polutku da presečete još jednom na pola (zavisi koliko su široke i mesnate):

Paradajz i paprike stavite u pleh obložen pek-papirom, malo poprskajte uljem.

Beli luk stavite u parče folije i dobro zamotajte pa i njega spustite u pleh.

Pecite povrće oko pola sata na temperaturi od oko 200C - 220 C stepeni.

Oljuštite kožicu sa paprike i paradajza, kao i ljusku sa belog luka.

Sve stavite u blender i miksajte povremeno dodajući vinsko sirće i ulje.

Doterajte začinima ukus po svojoj želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepa i srećna