Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku. Sigurni smo da ste svi već spremali ovo jelo, ali sa njegovim receptom je još ukusnije.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (najbolja je mešavina svinjetine i govedine, ali može i samo govedina)
- 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
- 2 paradajza (iseckana na kockice)
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 3 jaja (izmućena)
- 1 šolja jogurta
- 60 g brašna
- so, biber
- ulje za kuvanje
- 60 g bugarskog začina “čubrica” (zamena može biti mešavina začina iz Provanse)
Priprema:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije,
sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190°C odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10-tak minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem