Slani rolat od sastojaka koje uvek imamo u kući. Odličan za svaku svečanu trpezu. Ukoliko ste kuvali paradajz za zimnicu iskoristite ga i napravite ukusno predjelo. Bogat i kremast fil od pavlake, kuvanih jaja i praziluka daje ovom rolatu savršen ukus.
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- 200 ml kuvanog soka od paradajza (može i pelat, razmutite ga u vodi)
- 1,5 kašičica soli
- 6 kašika ulja
- 230 - 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 400 g kisele pavlake
- 1 kašika majoneza
- 100 g praziluka ili mladog luka
- manje od pola kašičice belog luka u prahu (ako nemate ne morate staviti, može i sveži)
- 2 kuvana jajeta
- pola kašičice soli
Priprema:
Umutite jaja pa umesajte sve ostale sastojke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Dimenzija pleha je 40 x 28cm, moze i druga. Peceu koru umotajte u krpu i ostavite da se ohladi. Izmešajte sve sastojke. Luk sitno iseckajte, jaja narendajte. Dodajte još nešto ako želite. Premažite koru, umotajte i ostavite da se stegne. Ako želite ukrasite. Prijatno!
Izvor: serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem