Ukoliko vam je dosadilo da piletinu pripremate stalno na isti način, mi vam nudimo nov način koji će vas oduševiti. Reč je o pilećim rolovanim šniclama u sosu. Ukus je neverovatan, možete poslužiti ovaj ručak i gostima, verujemo da će se i njima dopasti. Dovoljno je samo da pripremite sezonsku salatu i domaći hleb.
Sastojci:
- pileće belo meso
- 1 kašičica kisele pavlake
- začin za piletinu
- 100 g suvoga vrata, šunke ili nešto suhomesnato
- 100 g listova kačkavalja
- 3 kašike belog brašna
- 3 kašike prezli
- ulje
Još je potrebno
- 1 veća sveža paprika zelena
- 1 veća sveža crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čina beloga luka
- malo kisele pavlake
- biber, so
Priprema:
Piletinu iseći na tanje šnicle, malo izlupati čekićem za meso i posoliti. Svaku šniclu premazati pavlakom, staviti list suvog vrata odozgo, list kačkavalja i urolati. Izmešati brašno i prezle pa svaku rolnicu uvaljati u mešavnu. Pržiti na ulju. U drugi tiganj propržite isečen luk na rezance i papriku isečenu pa pržiti da omekša. Posoliti, dodati seckan beli luk i kiselu pavlaku. Sipati 4 kašike vode pa čim malo prokrčka skloniti. Štapnim mikserom izblendirati. Šnicle izvaditi u tacnu i preliti sosom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem