Ukoliko vam je dosadilo da piletinu pripremate stalno na isti način, mi vam nudimo nov način koji će vas oduševiti. Reč je o pilećim rolovanim šniclama u sosu. Ukus je neverovatan, možete poslužiti ovaj ručak i gostima, verujemo da će se i njima dopasti. Dovoljno je samo da pripremite sezonsku salatu i domaći hleb.

Sastojci:

  • pileće belo meso
  • 1 kašičica kisele pavlake
  • začin za piletinu
  • 100 g suvoga vrata, šunke ili nešto suhomesnato
  • 100 g listova kačkavalja
  • 3 kašike belog brašna
  • 3 kašike prezli
  • ulje

Još je potrebno

  • 1 veća sveža paprika zelena
  • 1 veća sveža crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čina beloga luka
  • malo kisele pavlake
  • biber, so

Priprema:

Piletinu iseći na tanje šnicle, malo izlupati čekićem za meso i posoliti. Svaku šniclu premazati pavlakom, staviti list suvog vrata odozgo, list kačkavalja i urolati. Izmešati brašno i prezle pa svaku rolnicu uvaljati u mešavnu. Pržiti na ulju. U drugi tiganj propržite isečen luk na rezance i papriku isečenu pa pržiti da omekša. Posoliti, dodati seckan beli luk i kiselu pavlaku. Sipati 4 kašike vode pa čim malo prokrčka skloniti. Štapnim mikserom izblendirati. Šnicle izvaditi u tacnu i preliti sosom. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja