Ako nemate ideju šta da napravite za ručak, probajte sa ovim receptom. Nećete pogrešiti.
Pohovanu hranu svi volimo, ali ne ume svako da pripremi smesu za pohovanje tako da mesi ostane unutra sočno a da korica bude hrskava. Zato sa vama delimo jedan recept za savršeno pohovanu piletinu.
Novi ukus, novi recept i ideja da uvrstite na svakodnevni meni.
Sastojci:
- pileće šnicle
- 3-4 jaja
- 4 kašike belog brašna
- 3 kašike rendanog kačkavalja
- 4-5 kašika prezli
- 3 kašike sojinih pahuljica
- 1 kesica kubeta sa ukusom piletine
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so, biber
- ulje
Priprema:
Šnicle iseći na tanko pa ih još malo nožem zaseći i posoliti. Razbiti jaja i umutiti. U činiju sipati belo brašno, kačkavalj, prezle, sojine pahuljice izmrvljene kubete (izlupati oklagijom) papriku i sve dobro izjednačiti. Po želji dodati biber. Sve dobro izmešati. Svaku šniclu uvaljati u mešavinu, zatim u jaja, pa opet u mešavinu, jaja, mešavinu pa ređati na poslužavnik.
Pržiti u dubokom ulju po 2-3 min. sa svake strane ukupno. Vaditi na papirne ubruse da upiju višak masnoće.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.