Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

HRSKAVA KORICA, A UNUTRA NIKAD SOČNIJE MESO: Otkrili smo tajnu smesu za najbolje pohovane šnicle (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ako nemate ideju šta da napravite za ručak, probajte sa ovim receptom. Nećete pogrešiti.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Pohovanu hranu svi volimo, ali ne ume svako da pripremi smesu za pohovanje tako da mesi ostane unutra sočno a da korica bude hrskava. Zato sa vama delimo jedan recept za savršeno pohovanu piletinu

Novi ukus, novi recept i ideja da uvrstite na svakodnevni meni.

Sastojci:

  • pileće šnicle
  • 3-4 jaja
  • 4 kašike belog brašna
  • 3 kašike rendanog kačkavalja
  • 4-5 kašika prezli
  • 3 kašike sojinih pahuljica
  • 1 kesica kubeta sa ukusom piletine
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so, biber
  • ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Šnicle iseći na tanko pa ih još malo nožem zaseći i posoliti. Razbiti jaja i umutiti. U činiju sipati belo brašno, kačkavalj, prezle, sojine pahuljice izmrvljene kubete (izlupati oklagijom) papriku i sve dobro izjednačiti. Po želji dodati biber. Sve dobro izmešati. Svaku šniclu uvaljati u mešavinu, zatim u jaja, pa opet u mešavinu, jaja, mešavinu pa ređati na poslužavnik.

Pržiti u dubokom ulju po 2-3 min. sa svake strane ukupno. Vaditi na papirne ubruse da upiju višak masnoće. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti