Prženice svi vole, a pohovani sendviči su jednako dobri, ako ne i bolji. 

Sastojci:

  • kriške hleba 
  • 3 kašike brašna
  • 5 kašika prezli
  • šunka
  • listovi kačkavalja
  • 2-3 jajeta 
  • malo mleka
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • rendan kačkavalj

Priprema:

Na krišku hleba stavite deblji list praške šunke ili dva tanja. Odozgo stavite listove kačkavalja, preklopite drugim parčetom, pa umočite u brašno, jaja, prezle i ponovo u jaja. Jaja ste umutitli sa pavlakom i mlekom. 

 Ređajte sendviče u pleh. Odozgo narendajte kačkavalja. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C 15-20 minuta da porumeni. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bakinaidekinakuhinja