Pravo letnje jelo čija priprema vam oduzima svega 15-20 minuta. Možete ga spremiti kao prilog uz neko meso ili da jedete zasebno. 

Sastojci:

  • 1 velika glava karfiola
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 2 kašike maslinovog ulja
    po želji: limunov sok, dodatno maslinovo ulje i semenke nara

Prirpema:

Karfiol isecite na 8 delova. Pomešajte tucanu papriku i kurkumu. Svaki cvet karfiola premažite uljem, a zatim i smesom od kurkume i tucane paprike. Pecite u dobro zagrejanom tiganju i naravno poklopljeno, dok karfiol ne omekša nekih 10 minuta. Povremeno promešajte. Takođe ako imate, možete da ispečete na roštilju. 
Po želji prelijte limunovim sokom i dodatnim uljem i poslužite sa narom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs