Pravo letnje jelo čija priprema vam oduzima svega 15-20 minuta. Možete ga spremiti kao prilog uz neko meso ili da jedete zasebno.
Sastojci:
- 1 velika glava karfiola
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
po želji: limunov sok, dodatno maslinovo ulje i semenke nara
Prirpema:
Karfiol isecite na 8 delova. Pomešajte tucanu papriku i kurkumu. Svaki cvet karfiola premažite uljem, a zatim i smesom od kurkume i tucane paprike. Pecite u dobro zagrejanom tiganju i naravno poklopljeno, dok karfiol ne omekša nekih 10 minuta. Povremeno promešajte. Takođe ako imate, možete da ispečete na roštilju.
Po želji prelijte limunovim sokom i dodatnim uljem i poslužite sa narom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus