Kada shvatite da morate da kuvate nešto na ovoj vrćini, verovatno biste to izbegli. Ali mi vam donosimo ukusan i zasitan obrok za koji se ne mučite preterano. Samo pomešate sastojke i stavite u rernu da se peče. 

Sastojci:

  • pileći bataci
  • 2 glavice crnog luka
  • nekoliko glavica mladog luka (po želji)
  • 2-3 čena belog luka (po želji) 
  • 2 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • manji cvet karfiola
  • 4 sveže paprike
  • 1 veći paradajz

Priprema:

Luk isecite na rebra i propržite na ulju. Dodajte isečenu šargarepu i papriku na kolutove.Izdinstajte, pa dodajte krompir na kocke. Ubacite karfiol i paradajz isečen na kocke. Ako želite možete da dodate glavice mladog luka i čenove belog. Meso posolite, pa utrljajte začin za piletinu. Premažite uljem i ušuškajte meso u povrće. Pecite na 220°C oko sat vremena. Možete da pokrijte folijom prvih 20 minuta, pa otkrijte i pecite da porumeni. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bakinaidekinakuhinja