Kada shvatite da morate da kuvate nešto na ovoj vrćini, verovatno biste to izbegli. Ali mi vam donosimo ukusan i zasitan obrok za koji se ne mučite preterano. Samo pomešate sastojke i stavite u rernu da se peče.
Sastojci:
- pileći bataci
- 2 glavice crnog luka
- nekoliko glavica mladog luka (po želji)
- 2-3 čena belog luka (po želji)
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- manji cvet karfiola
- 4 sveže paprike
- 1 veći paradajz
Priprema:
Luk isecite na rebra i propržite na ulju. Dodajte isečenu šargarepu i papriku na kolutove.Izdinstajte, pa dodajte krompir na kocke. Ubacite karfiol i paradajz isečen na kocke. Ako želite možete da dodate glavice mladog luka i čenove belog. Meso posolite, pa utrljajte začin za piletinu. Premažite uljem i ušuškajte meso u povrće. Pecite na 220°C oko sat vremena. Možete da pokrijte folijom prvih 20 minuta, pa otkrijte i pecite da porumeni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus