Kod nas se ovo isto jelo (ćufte) jedu najčešće sa pire krompirom i jednako su ukusne i omiljene kao ove američke. Sada uživajte ćuftama onako kao ih stranci jedu. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 80 g luka
  • so, biljni začin, biber, mlevena slatka paprika, origano
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 500 ml paradajz sosa
  • malo šećera
  • voda
  • 350-400 g špageta
  • parmezan

Priprema:

U meso dodajte začine, prezle i jaje. Sjedinite sve, napravite ćufte i propržite ih u malo ulja. Izvadite ćufte, pa u istom tiganju propržite sitno seckan crni luk i sipajte paradajz sok i malo šećera. Kada se sos ukrčka dodajte meso. Kuvajte nekih 15 minuta. Na kraju dodajte origano. 

Skuvajte špagete, pa prelijte sa sosom i ćuftama. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs