Kod nas se ovo isto jelo (ćufte) jedu najčešće sa pire krompirom i jednako su ukusne i omiljene kao ove američke. Sada uživajte ćuftama onako kao ih stranci jedu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 80 g luka
- so, biljni začin, biber, mlevena slatka paprika, origano
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 500 ml paradajz sosa
- malo šećera
- voda
- 350-400 g špageta
- parmezan
Priprema:
U meso dodajte začine, prezle i jaje. Sjedinite sve, napravite ćufte i propržite ih u malo ulja. Izvadite ćufte, pa u istom tiganju propržite sitno seckan crni luk i sipajte paradajz sok i malo šećera. Kada se sos ukrčka dodajte meso. Kuvajte nekih 15 minuta. Na kraju dodajte origano.
Skuvajte špagete, pa prelijte sa sosom i ćuftama.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus