Kod nas se ovo isto jelo (ćufte) jedu najčešće sa pire krompirom i jednako su ukusne i omiljene kao ove američke. Sada uživajte ćuftama onako kao ih stranci jedu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 80 g luka
- so, biljni začin, biber, mlevena slatka paprika, origano
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 500 ml paradajz sosa
- malo šećera
- voda
- 350-400 g špageta
- parmezan
Priprema:
U meso dodajte začine, prezle i jaje. Sjedinite sve, napravite ćufte i propržite ih u malo ulja. Izvadite ćufte, pa u istom tiganju propržite sitno seckan crni luk i sipajte paradajz sok i malo šećera. Kada se sos ukrčka dodajte meso. Kuvajte nekih 15 minuta. Na kraju dodajte origano.
Skuvajte špagete, pa prelijte sa sosom i ćuftama.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom