Omiljeno jelo mnogih generacija.

Sastojci

  • 500g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 6 kašika prezli
  • mleveni biber
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • suvi biljni začin, origano, bosiljak
  • kašika brašna
  • 500ml paradajz sosa

Priprema

Sitno iseckati crni i beli luk. Pomešati sa mlevenim mesom. Dodati jedno jaje, 6 kašika prezli (po potrebi više), malo mlevenog bibera, kašika suvog biljnog začina. Sve to dobro sjediniti i ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena. Nakon toga praviti osrednje loptice, a zatim ih propržiti u ulju na laganoj vatri dok dobro porumene sa svih strana. U istom ulju dodati kašiku brašna i odmah zatim paradajz sos i 250 ml vode. Dodatno začiniti sos. Zajedno sa ćuftama krčkati jos 20-tak minuta na laganoj vatri. Poslužiti uz pire krompir.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Jelena Bulatović