Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZANIMLJIVO

POHOVANE RAVIOLE: Kada se spoje američka i italijanska kuhinja to je uvek dobitna kombinacija

Amerikanaci su čuveni italijansko jelo doradili i napravili pohovane raviole. Hrskava testenina poslužuje se uz sos od paradajza, a prema želji možete dodati i nešto po vašoj želji.

Izvor: Foto: Shuterstock

Ako ste ljubitelj pasti i italijanske kuhinje, a takođe volite i američku kuhinju, onda je ovo recept za vas. 

Sastojci:

  • 2 velika čena belog luka
  • 800 g pelata
  • so, biber
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašika punomasnog mleka
  • 2 šoljice prezli
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1¼ šoljice parmezana
  • 500 g raviola punjenih spanaćem i sirom
  • 4 grančice ruzmarina
  • ½ šoljice listova žalfije

Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite secakni beli luk. Dodajte pelat i mešajte. Smanjite temperaturu, pa dinastajte, povremeno mešajući, dok se ne zgusne, oko sat vremena. Sklonite sa vatre, dodajte malo soli i bibera.

Dok se sos kuva, umutite jaja i mleko. U drugoj posudi pomešajte prezle, origano, beli luk u prahu, so, biber i ½ šoljice parmezana.

Raviole umočite u smesu od jaja, pa u prezle. Stavite u posudu obloženu pek papirom. Prebacite u zamrzivač da se stegne, najmanje 15 minuta ili do 12 sati.

Zagrejte ulje u velikom tiganju. U vruće ulje dodajte žalfiju i pržite. Izvadite je pažljivo i premestite na tanjir obložen ubrusom. Zatim dodajte ruzmarin. Izvadite i ruzmarin. Kad se malo ohladi pažljivo uklonite iglice ruzmarina sa stabljike. Stavite žalfiju i iglice ruzmarina na stranu.

Pržite raviole u vrućem ulju. Prebacite ih na tanjire, pospite sa preostalim parmezanom i prženim začinskim biljem. Poslužite uz topli umak.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: punkufer.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti