Ako ste ljubitelj pasti i italijanske kuhinje, a takođe volite i američku kuhinju, onda je ovo recept za vas.
Sastojci:
- 2 velika čena belog luka
- 800 g pelata
- so, biber
- 2 velika jajeta
- 1 kašika punomasnog mleka
- 2 šoljice prezli
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1¼ šoljice parmezana
- 500 g raviola punjenih spanaćem i sirom
- 4 grančice ruzmarina
- ½ šoljice listova žalfije
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite secakni beli luk. Dodajte pelat i mešajte. Smanjite temperaturu, pa dinastajte, povremeno mešajući, dok se ne zgusne, oko sat vremena. Sklonite sa vatre, dodajte malo soli i bibera.
Dok se sos kuva, umutite jaja i mleko. U drugoj posudi pomešajte prezle, origano, beli luk u prahu, so, biber i ½ šoljice parmezana.
Raviole umočite u smesu od jaja, pa u prezle. Stavite u posudu obloženu pek papirom. Prebacite u zamrzivač da se stegne, najmanje 15 minuta ili do 12 sati.
Zagrejte ulje u velikom tiganju. U vruće ulje dodajte žalfiju i pržite. Izvadite je pažljivo i premestite na tanjir obložen ubrusom. Zatim dodajte ruzmarin. Izvadite i ruzmarin. Kad se malo ohladi pažljivo uklonite iglice ruzmarina sa stabljike. Stavite žalfiju i iglice ruzmarina na stranu.
Pržite raviole u vrućem ulju. Prebacite ih na tanjire, pospite sa preostalim parmezanom i prženim začinskim biljem. Poslužite uz topli umak.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: punkufer.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom