Možda vam deluje čudno, jer je za ovu pitu potrebno da skuvate brašno, ali ovo jednostavno jelo će vas osvojiti i često ćete praviti. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 750 ml vode
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • malo ulja
  • 2 jajeta 
  • so
  • feta sir

Za preliv:

  • 4 jajeta
  • malo sira
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

U šerpu dodajte vodu, posolite, pa dodajte sodu i sačekajte da proključa. Zatim dodajte brašno i promešajte. Popareno testo umutite i dodajte jaja i ulje. Premesite i podelite na 3 dela. U nauljen pleh stavite jedan deo testa i rukama razvucite, stavite preko sir, pa durgo testo, opet razvucite rukama, a zatim i treće testo. Drugo testo možete da nauljite pre nego što krenete da stavite sir. Isecite pitu na kocke.
Pomešajte jaja, sir koji je preostao i pavlaku za kuvanje, pa prelijte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 25-30minuta. 

Letina kuhinja Ukusan ručak ili doručak

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs