Ako standardnoj smesi za prženice od jaja i mleka, dodate kiselu pavlaku, kajmak i semenke moći ćete hleb da zapečete u rerni. Sa ovim dodatnim sastojcima dobićete sočne prženice koje se nisu pržile u ulju.

Sastojci:

  • 5 parčeta bajatog hleba
  • 2 jajeta
  • 1 dcl mleka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika kajmaka
  • malo soli
  • semenke, susam

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte mleko, pavlaku, kajmak, semenke, susam, posolite i lepo sjedinite. Umočite svako parče hleba u smesu i ređajte na pleh. Pecite na 220°C, dok ne dobiju zlatnu boju.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce