Ako standardnoj smesi za prženice od jaja i mleka, dodate kiselu pavlaku, kajmak i semenke moći ćete hleb da zapečete u rerni. Sa ovim dodatnim sastojcima dobićete sočne prženice koje se nisu pržile u ulju.
Sastojci:
- 5 parčeta bajatog hleba
- 2 jajeta
- 1 dcl mleka
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika kajmaka
- malo soli
- semenke, susam
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko, pavlaku, kajmak, semenke, susam, posolite i lepo sjedinite. Umočite svako parče hleba u smesu i ređajte na pleh. Pecite na 220°C, dok ne dobiju zlatnu boju.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu