Hleb toliko lak za pripremu da ćete ga praviti svako jutro.
Sastojci:
šolja zapremince 4 dcl
- 2 šolje brašna
- 4 jajeta
- 150 g šunkarice iseckane na kockice
- 1 šolja isecanog mladog luka
- 1/2 šolje kačkavalja iseckanog na kockice
- 1/3 šolje mleka
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, mleko, šunkaricu, luk i sir. Sve sastojke izmešajte i dobro umesite, dok se sve ne sjedini.
Potom dobijenu smesu ubacite u pravougaoni kalup za pečenje hleba, obložen pek-papirom. Pecite na 200°C dok ne dobije lepu rumenu boju. Nakon što izvadite hleb iz rerne, blago ga poprskajte mineralnom vodom i prekrijte krpom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus