Hleb toliko lak za pripremu da ćete ga praviti svako jutro.
Sastojci:
šolja zapremince 4 dcl
- 2 šolje brašna
- 4 jajeta
- 150 g šunkarice iseckane na kockice
- 1 šolja isecanog mladog luka
- 1/2 šolje kačkavalja iseckanog na kockice
- 1/3 šolje mleka
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, mleko, šunkaricu, luk i sir. Sve sastojke izmešajte i dobro umesite, dok se sve ne sjedini.
Potom dobijenu smesu ubacite u pravougaoni kalup za pečenje hleba, obložen pek-papirom. Pecite na 200°C dok ne dobije lepu rumenu boju. Nakon što izvadite hleb iz rerne, blago ga poprskajte mineralnom vodom i prekrijte krpom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Livija Hajdu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem