Hleb toliko lak za pripremu da ćete ga praviti svako jutro.

Sastojci:

šolja zapremince 4 dcl

  • 2 šolje brašna
  • 4 jajeta
  • 150 g šunkarice iseckane na kockice
  • 1 šolja isecanog mladog luka
  • 1/2 šolje kačkavalja iseckanog na kockice
  • 1/3 šolje mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, mleko, šunkaricu, luk i sir. Sve sastojke izmešajte i dobro umesite, dok se sve ne sjedini.

Potom dobijenu smesu ubacite u pravougaoni kalup za pečenje hleba, obložen pek-papirom. Pecite na 200°C dok ne dobije lepu rumenu boju. Nakon što izvadite hleb iz rerne, blago ga poprskajte mineralnom vodom i prekrijte krpom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Livija Hajdu