Super pecivo za sve prilike. Hrskave i ukusne kiflice nestaju sa tanjira za tili čas.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g sira
  • 125 g margarina
  • 200 ml mlake vode
  • 50 g susama
  • malo mleka

Priprema:

1. Margarin otopiti i njime poprskati po tri kore, pa ih poređati jednu preko druge. Položiti četvrtu koru.

2. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).

3. Pripremljene kore iseći na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.

4. Potom na širi kraj svakog dela staviti malo sira i umotati kao kiflicu.

5. Pripremljene kiflice ređati na tacnu, pa ih preliti sa 200 m l mlake vode.

6. Pre pečenja premazati kiflice mlekom i posuti prepečenim susamom, premestiti ih u podmazan pleh i ostaviti da odstoje oko 20 minuta, a potom ih peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  
Izvor: posaljirecept.rs