Super pecivo za sve prilike. Hrskave i ukusne kiflice nestaju sa tanjira za tili čas.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g sira
- 125 g margarina
- 200 ml mlake vode
- 50 g susama
- malo mleka
Priprema:
1. Margarin otopiti i njime poprskati po tri kore, pa ih poređati jednu preko druge. Položiti četvrtu koru.
2. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).
3. Pripremljene kore iseći na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.
4. Potom na širi kraj svakog dela staviti malo sira i umotati kao kiflicu.
5. Pripremljene kiflice ređati na tacnu, pa ih preliti sa 200 m l mlake vode.
6. Pre pečenja premazati kiflice mlekom i posuti prepečenim susamom, premestiti ih u podmazan pleh i ostaviti da odstoje oko 20 minuta, a potom ih peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus