Sastojci:
- 500 g karfiola
- 200 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 200 g paradajza
- 120 g sira (kačkavalj ili neki topiv sir)
- Malo biljnog ulja
- So i crni biber, po ukusu
- Svež peršun, po želji
Priprema:
Kad se karfiol sjedini sa hrskavom slaninom, lukom i topljenim sirom, dobijate pravo domaćinsko jelo koje miriše iz daleka. Brzo se sprema, a još brže pojede – taman kad vam zatreba nešto ukusno, a jednostavno.
Očistite karfiol i podelite na cvetove. Kuvajte ga u slanoj vodi 5–7 minuta, pa ocedite. Isecite slaninu na kockice. Na malo ulja propržite je u tiganju dok ne postane hrskava. Dodajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne omekša i zamiriše. Ubacite seckan paradajz i krčkajte par minuta da pusti sok. Ubacite kuvani karfiol i pažljivo promešajte da se sjedini sa ostalim sastojcima. Posolite i pobiberite po ukusu. Pospite izrendanim sirom, poklopite i ostavite par minuta da se sir otopi. Pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Bonus video