Kao prilog mesu napravite brokoli i karfiol iz rerne, ali ovo jelo možete da jedete i kao obrok. Sadrži i slaninu koja daje poseban šmek, lako se pravi, a ukus je očaravajući. Takođe, i ukusan preliv od jogurt će povrće učiniti još ukusnijim. 

Sastojci:

  • 350 g karfiola
  • 350 g brokolija
  • 2 jajeta 
  • 200 ml jogurta
  • 125 ml mleka 
  • 8 g praška za pecivo
  • 50 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 200 g slanine
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Brokoli i karfiol blanširajte u posoljenoj vodi. U posudi umutite jogurt koji ste posolili, pobiberili i posuli začinskom paprikom, sa jajima, mlekom, praškom za pecivo, uljem i brašnom. Dodajte seckanu slaninu i promešajte. Povrće sipajte u vatrostalnu posudu i prelijte dobijenom smesom. Promešajte i pecite na 180°C oko 30 minuta, a zatim pospite rendanim sirom i pecite još 5 minuta.



Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE