Kao prilog mesu napravite brokoli i karfiol iz rerne, ali ovo jelo možete da jedete i kao obrok. Sadrži i slaninu koja daje poseban šmek, lako se pravi, a ukus je očaravajući. Takođe, i ukusan preliv od jogurt će povrće učiniti još ukusnijim.
Sastojci:
- 350 g karfiola
- 350 g brokolija
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 125 ml mleka
- 8 g praška za pecivo
- 50 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašičica začinske paprike
- 200 g slanine
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Brokoli i karfiol blanširajte u posoljenoj vodi. U posudi umutite jogurt koji ste posolili, pobiberili i posuli začinskom paprikom, sa jajima, mlekom, praškom za pecivo, uljem i brašnom. Dodajte seckanu slaninu i promešajte. Povrće sipajte u vatrostalnu posudu i prelijte dobijenom smesom. Promešajte i pecite na 180°C oko 30 minuta, a zatim pospite rendanim sirom i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem