Kao prilog mesu napravite brokoli i karfiol iz rerne, ali ovo jelo možete da jedete i kao obrok. Sadrži i slaninu koja daje poseban šmek, lako se pravi, a ukus je očaravajući. Takođe, i ukusan preliv od jogurt će povrće učiniti još ukusnijim.
Sastojci:
- 350 g karfiola
- 350 g brokolija
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 125 ml mleka
- 8 g praška za pecivo
- 50 g brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašičica začinske paprike
- 200 g slanine
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Brokoli i karfiol blanširajte u posoljenoj vodi. U posudi umutite jogurt koji ste posolili, pobiberili i posuli začinskom paprikom, sa jajima, mlekom, praškom za pecivo, uljem i brašnom. Dodajte seckanu slaninu i promešajte. Povrće sipajte u vatrostalnu posudu i prelijte dobijenom smesom. Promešajte i pecite na 180°C oko 30 minuta, a zatim pospite rendanim sirom i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus