Umesto standardnih pljeskavica od mlevenog mesa, napravite zdraviju verziju sa patlidžanom. Zanimljivo i neobčno jelo dopašće vam se na prvi zalogaj, a priprema je lagana. Sastojci su jeftini, a većinu i imate kod kuće. Odličan letnji obrok koji možete da služite sa salatom, a dobar je predlog i za predjelo. 

Sastojci: 

  • 1 patlidžan
  • 2 kašike prezli 
  • 1 čen belog luka
  • malo peršuna 
  • 1 jaje
  • 2 kašike parmezana

Priprema: 

Patlidžan isecite na kockice i stavite u šerpu. Posolite, pobiberite, dodajte seckani beli luk i sipajte malo maslinovog ulja i vode. Kuvajte oko 10-ak minuta. Ispasirajte, pa dodajte jaje, peršun, prezle i parmezan. Dobro sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite ih na zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE