Umesto standardnih pljeskavica od mlevenog mesa, napravite zdraviju verziju sa patlidžanom. Zanimljivo i neobčno jelo dopašće vam se na prvi zalogaj, a priprema je lagana. Sastojci su jeftini, a većinu i imate kod kuće. Odličan letnji obrok koji možete da služite sa salatom, a dobar je predlog i za predjelo.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 2 kašike prezli
- 1 čen belog luka
- malo peršuna
- 1 jaje
- 2 kašike parmezana
Priprema:
Patlidžan isecite na kockice i stavite u šerpu. Posolite, pobiberite, dodajte seckani beli luk i sipajte malo maslinovog ulja i vode. Kuvajte oko 10-ak minuta. Ispasirajte, pa dodajte jaje, peršun, prezle i parmezan. Dobro sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite ih na zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus