Sastojci:
Za tikvice:
- 2 tikvice
- So po ukusu
- Brašno za pohovanje
- Biljno ulje za prženje
Za sos:
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 3 - 4 čena belog luka
- 1,5 kašika sirćeta
- So i biber po ukusu
- Biljno ulje za prženje
Priprema:
Kad krenu prve domaće tikvice, evo kako da ih spremite na jednostavan, a neverovatno ukusan način – uz papriku, paradajz i beli luk. Hrskavo, sočno i mirisno, ovo jelo je pravo letnje zadovoljstvo koje može da stoji i posluži se i hladno.
Isecite tikvice na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi pustile vodu. Uvaljajte svaki krug tikvice u brašno i pržite na vrelom ulju s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih na tanjiru.
U čistom tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno seckanu papriku dok ne omekša. Dodajte sitno seckan paradajz, sirće, so i biber. Kuvajte par minuta dok povrće ne omekša i ne zgusne se. Na samom kraju dodajte sitno seckan beli luk, promešajte i odmah isključite ringlu. Prelijte pržene tikvice ovim sosom, pokrijte i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Bonus video
