Sastojci:

Za tikvice:

  • 2 tikvice 
  • So po ukusu
  • Brašno za pohovanje
  • Biljno ulje za prženje

Za sos:

  • 1 paprika 
  • 2 paradajza
  • 3 - 4 čena belog luka
  • 1,5 kašika sirćeta
  • So i biber po ukusu
  • Biljno ulje za prženje

Priprema:

Kad krenu prve domaće tikvice, evo kako da ih spremite na jednostavan, a neverovatno ukusan način – uz papriku, paradajz i beli luk. Hrskavo, sočno i mirisno, ovo jelo je pravo letnje zadovoljstvo koje može da stoji i posluži se i hladno.

Savet:

Što duže tikvice odstoje u sosu, to će biti aromatičnije – odlične su i hladne, pa ih možete spremiti unapred.

Isecite tikvice na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi pustile vodu. Uvaljajte svaki krug tikvice u brašno i pržite na vrelom ulju s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih na tanjiru.

U čistom tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno seckanu papriku dok ne omekša. Dodajte sitno seckan paradajz, sirće, so i biber. Kuvajte par minuta dok povrće ne omekša i ne zgusne se. Na samom kraju dodajte sitno seckan beli luk, promešajte i odmah isključite ringlu. Prelijte pržene tikvice ovim sosom, pokrijte i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Bonus video

00:29
Rolnice od tikvica Izvor: TikTok/themodernnonna