Sastojci:

  • 5 tikvica, isečenih na kockice
  • 2 kg paradajza
  • 1 crni luk, veliki i iseckan sitno
  • 5 paprika, očišćenih i iseckanih
  • 4 čena belog luka
  • ulje za prženje
  • 4 struka vlašca
  • 1 kašičica mešavine suvog začina
  • 1 kašica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

Recept za bećarac sa tikvicama:

Kako biste napravili bećarac u dubljoj šerpi zagrejte ulje i dodajte crni luk i paprike, i pržite. Ako želite dolijte malo vode pa prodinstajte da paprika omekša. Dodajte tikvice i dinstajte još 20 minuta. Nakon toga dodajte i paradajz zajedno sa sokom.

Začinite po želji, dodajte beli luk i dinstajte oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari. Kada je gotovo, ostavite da se prohladi i vlašac pospite preko bećarca. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pikantni turski bećarac sa celim paprikama.

Pročitajte kako se pravi bećarac sa belim mesom

BONUS VIDEO:

Kurir televizija OVAKO IZGLEDA FENSI BEĆARAC! Svi u studiju zanemeli kada su čuli objašnjenje Raše Vlačića: RAZLIKUJE GA SAMO JEDNA STVAR!

StvarUkusa