Sastojci:
- 5 tikvica, isečenih na kockice
- 2 kg paradajza
- 1 crni luk, veliki i iseckan sitno
- 5 paprika, očišćenih i iseckanih
- 4 čena belog luka
- ulje za prženje
- 4 struka vlašca
- 1 kašičica mešavine suvog začina
- 1 kašica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
Recept za bećarac sa tikvicama:
Kako biste napravili bećarac u dubljoj šerpi zagrejte ulje i dodajte crni luk i paprike, i pržite. Ako želite dolijte malo vode pa prodinstajte da paprika omekša. Dodajte tikvice i dinstajte još 20 minuta. Nakon toga dodajte i paradajz zajedno sa sokom.
Začinite po želji, dodajte beli luk i dinstajte oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari. Kada je gotovo, ostavite da se prohladi i vlašac pospite preko bećarca. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pikantni turski bećarac sa celim paprikama.
Pročitajte kako se pravi bećarac sa belim mesom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus