Bećarac je jelo od paradajza i paprike koje se pravi u leti i na proleće kada je sezona ovom povrću. Dodaje se i crni luk, a ovo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak kada su vrućine. Predlažemo vam da napravite i bećarac sa belim mesom posut sirom, a ovo preukusno jelo će oduševiti celu porodicu.

Sastojci: 

  • 1 kg belog mesa 
  • puter 
  • maslinovo ulje 
  • brašno
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 paprike 
  • 7 paradajza 
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 100 ml vode 
  • italijanski začin 
  • tvrdi sir 

Recept za bećarac sa belim meso: 

Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Pospite brašno i lepo utrljajte. U tiganju istopite puter i sipajte malo ulja, pa ispržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte seckanu papriku, a posle par minuta i isečeni paradajz. Lepo promešajte, pa dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte paradaz sos, vodu, posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom. Sve lepo promešajte i krčkajte 10 minuta, pa vratite meso. Pospite rendanim sirom, pa stavite u rernu i pecite na 200°C oko 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Koja je razlika između sataraša i bećarca

BONUS VIDEO: 

Posni čili po receptu Eve Longorije  Instagram/evalongoria

StvarUkusa/S.B.