Bećarac je jelo od paradajza i paprike koje se pravi u leti i na proleće kada je sezona ovom povrću. Dodaje se i crni luk, a ovo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak kada su vrućine. Predlažemo vam da napravite i bećarac sa belim mesom posut sirom, a ovo preukusno jelo će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- puter
- maslinovo ulje
- brašno
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 paradajza
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- italijanski začin
- tvrdi sir
Recept za bećarac sa belim meso:
Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Pospite brašno i lepo utrljajte. U tiganju istopite puter i sipajte malo ulja, pa ispržite meso. Izvadite meso iz tiganja, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte seckanu papriku, a posle par minuta i isečeni paradajz. Lepo promešajte, pa dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte paradaz sos, vodu, posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom. Sve lepo promešajte i krčkajte 10 minuta, pa vratite meso. Pospite rendanim sirom, pa stavite u rernu i pecite na 200°C oko 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Koja je razlika između sataraša i bećarca
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus