Bećarac je starinsko jelo koje nam stiže iz Vojvodine, a pravi se od sezonskih namirnica, kao što su paprike i paradajz. Jelo je jednostavno za pripremu, a mi vam donosimo i savršen recept za bećarac na turski način. Turci bećarac prave sa ljutim paprikama, mada možete da koristite i obične, a umesto crnog luka koristi se beli.
Sastojci:
- 1 kg ljutih paprika (može i obična)
- 3 velika paradajza
- 4 čena belog luka
Turski recept za bećarac sa ljutom paprikom:
Ispržite paprike
U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte cele paprike koje ste prethodno oprali. Poklopite i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. U receptu se koriste ljute paprike, ali možete da koristite i obične.
Dodajte ostale sastojke
Kada se paprike proprže dodajte seckani paradajz, kao i krupno sečen beli luk. Posolite i promešajte.
Kuvajte
Kuvajte još nekih 20 minuta, dok paradajz ne pusti tečnost, pa isključite i služite.
Pročitajte i ovo: Koja je razlika između sataraša i bećarca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem