Bećarac je starinsko jelo koje nam stiže iz Vojvodine, a pravi se od sezonskih namirnica, kao što su paprike i paradajz. Jelo je jednostavno za pripremu, a mi vam donosimo i savršen recept za bećarac na turski način. Turci bećarac prave sa ljutim paprikama, mada možete da koristite i obične, a umesto crnog luka koristi se beli. 

Sastojci:

  • 1 kg ljutih paprika (može i obična)
  • 3 velika paradajza
  • 4 čena belog luka

Turski recept za bećarac sa ljutom paprikom:

9:37
Korak 1

Ispržite paprike 

U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte cele paprike koje ste prethodno oprali. Poklopite i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. U receptu se koriste ljute paprike, ali možete da koristite i obične. 

9:38
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

Kada se paprike proprže dodajte seckani paradajz, kao i krupno sečen beli luk. Posolite i promešajte. 

9:38
Korak 3

Kuvajte 

Kuvajte još nekih 20 minuta, dok paradajz ne pusti tečnost, pa isključite i služite. 

Pročitajte i ovo: Koja je razlika između sataraša i bećarca

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija OVAKO IZGLEDA FENSI BEĆARAC! Svi u studiju zanemeli kada su čuli objašnjenje Raše Vlačića: RAZLIKUJE GA SAMO JEDNA STVAR!

(StvarUkusa/S.B.)