Bećaracje lagano letnje jelo koje se pravi od povrća i pirinča ili jaja. Krčka se na šporetu, a ako želite da poboljšate ukus dobro poznatom jelu, mi vam predlažemo da napravite bećarac kao Nemci. Oni su obogatili ukus dodavanjem raznovrsnog povrća, pavlakom za kuvanje, kao i rendanim sirom. Jelo se ne kuva, već peče u rerni, pa ima dodatni šmek. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 2 tikvice
- 1/2 limuna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 2-3 lovorova lista
- 2 paradajza
- 1 čen belog luka
- 150 g spanaća
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Pirinač stavite u posudu, prelijte vodom i ostavite 20 minuta da odstoji. Tikvice isecite po želji, pa posolite i prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme u tiganju propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte seckanu papriku. Pirinač isperite, pa stavite u šerpu, posolite, pobiberite i dodajte 3 lovorova lista. Sipajte 3 šolje vode i kuvajte dok voda ne ispari. Tikvice procedite i dodajte u povrće, pa promešajte i dodajte seckani paradajz. Nakon 3-4 minuta dodajte seckani beli luk, cepkani spanać koji ste oprali i promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Iz gotovog pirinča izvadite lovorov lista, pa ga rasporedite po nauljenom plehu. Treba da pokrije dno što više. Preko sipajte povrće i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem