Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO NEMCI SPREMAJU BEĆARAC: Peče se u rerni, a krcat je povrćem - pospite sirom za zlatnu koricu

Ako volite bećarac onda obavezno isprobajte i nemački recept.

 Bećarac na nemački način Izvor: Printscreen/YT/Frische Rezepte

Bećaracje lagano letnje jelo koje se pravi od povrća i pirinča ili jaja. Krčka se na šporetu, a ako želite da poboljšate ukus dobro poznatom jelu, mi vam predlažemo da napravite bećarac kao Nemci. Oni su obogatili ukus dodavanjem raznovrsnog povrća, pavlakom za kuvanje, kao i rendanim sirom. Jelo se ne kuva, već peče u rerni, pa ima dodatni šmek. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 2 šolje pirinča 
  • 2 tikvice
  • 1/2 limuna
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika 
  • 2-3 lovorova lista
  • 2 paradajza
  • 1 čen belog luka 
  • 150 g spanaća
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:
Pirinač stavite u posudu, prelijte vodom i ostavite 20 minuta da odstoji. Tikvice isecite po želji, pa posolite i prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme u tiganju propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte seckanu papriku. Pirinač isperite, pa stavite u šerpu, posolite, pobiberite i dodajte 3 lovorova lista. Sipajte 3 šolje vode i kuvajte dok voda ne ispari. Tikvice procedite i dodajte u povrće, pa promešajte i dodajte seckani paradajz. Nakon 3-4 minuta dodajte seckani beli luk, cepkani spanać koji ste oprali i promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Iz gotovog pirinča izvadite lovorov lista, pa ga rasporedite po nauljenom plehu. Treba da pokrije dno što više. Preko sipajte povrće i pospite rendanim sirom.  Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ovo nije becarac

Mogli ste ga bilo kako nazvati ali ne becarac. Nije cak ni djuvec nego vise neka papazjanija od povrca sa pirincom.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti