Sezona je tikvica, a ovo je povrće koje se odlično uklapa u svako jelo. Tikvice možete da punite, rolate, pohujte, čak i da dodate u čokoladnu tortu. Danas vam predlažemo da isprobate recept za pohovane tikvice, ali mnogo zdraviju verzijukoja se ne prži u ulju i koja se pravi bez brašna i jaja. Povrće isecite po želji, pa začinite i uvaljajte u prezle i parmezan. Zahvaljujući ovoj smesi biće i hrskavije.
- Sastojci:
- 1/2 šolje prezli
- 1/2 šolje parmezana
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 srednje tikvice
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. U posudi pomešajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smesu. Ređajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem