Tikvice su zdravo povrće, super su izbor i kada želite da smrašate, ali tada morate da vodite računa kako ih spremate. One mogu da se služe kao prilog ili glavno jelo, a danas vam donosimo recept za nedoljive pohovane tikvice. Jednostavno se prave, a trik je u 2 neobična sastojka koja se dodaju u smesu za poh. Reč o jogurtu i siru, a toliko su ukusne da ćete ih praviti stalno.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2 kašike grčkog jogurta 
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 jajeta 
  • 100 g prezli
  • 50 g brašna

Priprema:
Isecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomešajte. Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa