Sezona je mladog krompira, a svi znaju koliko je on ukusniji i da se mnogo brže sprema od starog. Sve što treba da uradite jeste da za par minuta ispečete ili ispržite. Ali, mladi krompirići mogu da budu mnogo ukusniji.Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept sa domaćim aromatičnim puterom. Nema nikakvog trika, ali aroma koju dobija zahvaljujući puter je zaista neverovatna. Mlade krompiriće poslužite kao obrok uz salatu ili kao prilog uz neko meso.
- Sastojci:
- mladi krompir
- 160 g putera
- 5 čenova belog luka
- 1 veza mirođije
Priprema:
Mladi krompir operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom i posolite, pa kratko kuvajte. Za to vreme u posudi pomešajte puter sa mlevenim belim lukom i seckanom mirođijom. Dobro sjedinite rukama, pa prebacite na providnu foliju i urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Krompir koji ste kuvali procedite, a zatim ga propržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte 4-5 koluta putera u krompir i pržite dok se ne istopi, uz povremeno mešanje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus