Sezona je mladog krompira, a svi znaju koliko je on ukusniji i da se mnogo brže sprema od starog. Sve što treba da uradite jeste da za par minuta ispečete ili ispržite. Ali, mladi krompirići mogu da budu mnogo ukusniji.Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept sa domaćim aromatičnim puterom. Nema nikakvog trika, ali aroma koju dobija zahvaljujući puter je zaista neverovatna. Mlade krompiriće poslužite kao obrok uz salatu ili kao prilog uz neko meso.
- Sastojci:
- mladi krompir
- 160 g putera
- 5 čenova belog luka
- 1 veza mirođije
Priprema:
Mladi krompir operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom i posolite, pa kratko kuvajte. Za to vreme u posudi pomešajte puter sa mlevenim belim lukom i seckanom mirođijom. Dobro sjedinite rukama, pa prebacite na providnu foliju i urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Krompir koji ste kuvali procedite, a zatim ga propržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte 4-5 koluta putera u krompir i pržite dok se ne istopi, uz povremeno mešanje.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem