Ne postoji osoba koja ne voli faširane šnicle, a njihova nimalo komplikovana priprema, pored fantastičnog ukusa ih čini prosto savršenim. One se obično prave od mlevenog mesa, a ako želite možete da isprobate nešto drugačije, onda predlažamo da za ručak spremite faširane šnicle sa povrćem. Osnovni sastojci su tikvice i brokoli, a dodatak sira im daje poseban šmek. Ovo lagano i jednostavno jelo sa tikvicama možete da služite sa umakom, a možete i sa krompirom. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice
  • 1 šargarepa
  • 1 brokoli
  • 2-3 mlada luka 
  • 100 g tvrdog sira (preporučuje se parmezan) 
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta 

Priprema:
Pomešajte rendane tikvice i šargarepu, pa posolite. Promešajte i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Brokoli isecite na cvetove, pa ga kratko blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili. Procedite i ostavite da se ohladi. Tikvice i šargarepu dobro iscedite, pa stavite u posudu. Dodajte sitno seckani brokoli i mladi luk. Dodajte rendani sir, kao i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte umućena jaja, posolite, pobiberite i opet sjedinite. Formirajte faširane šnicle, pa pržite u zagrejanom ulju. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa