Iskoristite sezonu tikvica i napravite ćufte od ovog povrća i krompira. Neverovatno ukusne, a dodatni je plus što se brzo prave. Jednostavni obroci najviše prijaju kada su napolju visoke temeprature, a ovo je jedan od njih. Možete da jedete sa nekim laganim prilogom, ali i samo sa nekim zanimljivim umakom.
Sastojci:
- 4 mala krompira
- 3 tikvice
- 1 čen belog luka
- 40 g parmezana
- 100 g prezle
- 1 jaje
Priprema:
Krompir skuvajte, a tikvice isecite na kolutove. Beli luk pritisnite nožem, a zatim stavite u tiganj i dodajte tikvice. Gotov krompir ispasirajte, a onda dodajte i tikvice i viljukom ih ispasirajte. Dodajte parmezna, jaja i prezle i sve dobro sjedinite. Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus