Iskoristite sezonu tikvica i napravite ćufte od ovog povrća i krompira. Neverovatno ukusne, a dodatni je plus što se brzo prave. Jednostavni obroci najviše prijaju kada su napolju visoke temeprature, a ovo je jedan od njih. Možete da jedete sa nekim laganim prilogom, ali i samo sa nekim zanimljivim umakom

Sastojci:

  • 4 mala krompira
  • 3 tikvice
  • 1 čen belog luka
  • 40 g parmezana
  • 100 g prezle
  • 1 jaje

Priprema:

Krompir skuvajte, a tikvice isecite na kolutove. Beli luk pritisnite nožem, a zatim stavite u tiganj i dodajte tikvice. Gotov krompir ispasirajte, a onda dodajte i tikvice i viljukom ih ispasirajte. Dodajte parmezna, jaja i prezle i sve dobro sjedinite. Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE