Osvežavajući ukus caciki salate slaže se u sve, a možete je služiti kao prilog mesu, umak za tortilja čips,namaz za hleb. Neobičnog imena, predivni caciki spada u dragulje grčke kuhinje i jedno od onih jela koje je nemoguće zaboraviti. Postoje mnoge varijante cacikija, a obično se uzima ovaj recept kao osnovni.
Sastojci:
- 1 krastavac
- 1 šolja punomasnog grčkog jogurta
- 1 kašika limunovog soka
- pola kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- pola kašičice morske soli
- 1 kašika seckane mirođije
Priprema:
Krastavac oljuštite i sitno narendajte, pa ga poređajte po papirnom ubrusu i nežno pritiskajte kako bi pustio višak vode. Stavite ga u činiju, dodajte mu jogurt, potom sitno seckani beli luk, maslinovo ulje, limunov sok i seckanu mirođiju. Sve sastojke dobro izmešajte i posolite po ukusu. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i služite rashlađeno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus