Ukoliko ste u potrazi za savršenim nedeljnim doručkom, neka to bude obrok salata. Veoma je ukusna i zdrava, sa puno povrća i tunjevinom, a dodatni bonus je što se priprema brzo i lakoSalate su nekada smatrane kao nezamenljivi prilog, ali sa ovim receptom će postati glavno jelo.

Sastojci:

  • 400 g tunjevine
  • 4 jajeta
  • 100 g majoneza
  • 2 kisela krastavčića
  • 1 glavica luka
  • 1 kašičica sebfa
  • 30 g celera
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Skuvajte jaja da budu tvrdo kuvana. Celer, krastavčiće, luk i jaja iseckajte na kockice. U posudi pomešajte majonez, senf, alevu papriku, so, peršun, biber i začine po želji, pa sve dobro sjedinite. Dodajte celer, krastavčiće, luk, jaja i tunjevinu u komadićima, pa sve promešajte. Salatu služite uz svež ili tostiran hleb.

Izvor: Stvar ukusa