Ova salata će posebno obradovati prave grumane. Ukoliko vam je dosadila ruska salata, evo načina da obradujete svoje ukućane jednako kremastom zakuskom. Takođe možete da je upotrebite kao sos za pastu, ili poslužiti kao klasično predjelo. Za šta god da se odlučite sigurno će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 štapa praziluka
- 200 g suvog mesa
- 200 g kačkavalja
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 200 g majoneza
- so, biber
- mirođija
Priprema:
Praziluk isecite na tanke kolutove ili trakice, stavite u veliku činiju i posolite. Sitno naseckano suvo meso dodajte u luk, pa preko narendajte na sitno rende kačkavalj. Dodajte, pavlaku, majonez i krem sir i sve dobro izmešajte da se lepo sjedini. Po ukusu dodajte bibera i ako treba još soli. Ostavite da se dobro ohladi, a pre serviranja po želji odozgo sitno naseckajte mirođiju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus