Ova salata će posebno obradovati prave grumane. Ukoliko vam je dosadila ruska salata, evo načina da obradujete svoje ukućane jednako kremastom zakuskom. Takođe možete da je upotrebite kao sos za pastu, ili poslužiti kao klasično predjelo. Za šta god da se odlučite sigurno će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 štapa praziluka
- 200 g suvog mesa
- 200 g kačkavalja
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 200 g majoneza
- so, biber
- mirođija
Priprema:
Praziluk isecite na tanke kolutove ili trakice, stavite u veliku činiju i posolite. Sitno naseckano suvo meso dodajte u luk, pa preko narendajte na sitno rende kačkavalj. Dodajte, pavlaku, majonez i krem sir i sve dobro izmešajte da se lepo sjedini. Po ukusu dodajte bibera i ako treba još soli. Ostavite da se dobro ohladi, a pre serviranja po želji odozgo sitno naseckajte mirođiju.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom