Rolat od povrća je predjelo koje može da se služi i kao lagana večera. Kora se pravi od šargarepe i tikvice, a nadev je od pečuraka i luka. Poseban šmek mu daje sir koji se topi u ustima. Odličan predlog za brzu zakusku, ali i kao slavsko predjelo. 

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 1 šargarepa 
  • 1 jaje 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 crni luk 
  • 1 čen belog luka 
  • 250 g pečuraka 
  • 3 kašike pavlake za kuvanje 
  • 80 g tvrdog sira 
  • peršun 

Priprema:

Tikivcu i šargarepu izrendajte. Tikvicu procedite, pa joj dodajte šargarepu, jaje, so, biber i brašno. Lepo promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Poravnajte i pecite na 200°C oko 20 minuta. Propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte sitno seckane pečurke. Pred kraj dodajte i malo pavlake za kuvanje. Gotov nadev premažite preko kore od povrća, pa pospite rendanim sirom i seckanim peršunom. Urolajte. Pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa