Iako su tikvice pretežno letnji specijalitet sada ih u svakom većem marketu možete kupiti i tokom zime. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite da odmorite od teške zimske hrane koju najčešće jedemo. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • sitno izrendan crni luk
  • 1 jaje
  • 70 g prezli
  • 50 g parmezana
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj sečen na kockice

Priprema:

Tikvice izrendajte, i iscedite višak vode. Dodajte potom sitno iseckan luk, začine, parmezan, jaje pa sve izmešajte da se dobro poveže i sjedini. Uzimajte smesu rukama, malo je razvaljajte ubacite kockicu kačkavalja pa preklopite u oblik ćuftice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite odozgo maslinovim uljem.  Peći u rerni na 180° 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa