Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Slasne, sočne, punjene sirom, a spremne su za 20 minuta

Uživajte u tikvicama i tokom zime.

 Pohovane tikvice iz rerne Izvor: Printscreen/Youtube/Tati in Cucina

Iako su tikvice pretežno letnji specijalitet sada ih u svakom većem marketu možete kupiti i tokom zime. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite da odmorite od teške zimske hrane koju najčešće jedemo. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • sitno izrendan crni luk
  • 1 jaje
  • 70 g prezli
  • 50 g parmezana
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj sečen na kockice

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice izrendajte, i iscedite višak vode. Dodajte potom sitno iseckan luk, začine, parmezan, jaje pa sve izmešajte da se dobro poveže i sjedini. Uzimajte smesu rukama, malo je razvaljajte ubacite kockicu kačkavalja pa preklopite u oblik ćuftice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite odozgo maslinovim uljem.  Peći u rerni na 180° 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti