Iako su tikvice pretežno letnji specijalitet sada ih u svakom većem marketu možete kupiti i tokom zime. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite da odmorite od teške zimske hrane koju najčešće jedemo.
Sastojci:
- 2 tikvice
- sitno izrendan crni luk
- 1 jaje
- 70 g prezli
- 50 g parmezana
- so, biber, origano
- maslinovo ulje
- kačkavalj sečen na kockice
Priprema:
Tikvice izrendajte, i iscedite višak vode. Dodajte potom sitno iseckan luk, začine, parmezan, jaje pa sve izmešajte da se dobro poveže i sjedini. Uzimajte smesu rukama, malo je razvaljajte ubacite kockicu kačkavalja pa preklopite u oblik ćuftice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite odozgo maslinovim uljem. Peći u rerni na 180° 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus