Ako tražite ukusan način da iskoristite tikvice, razmislite o piti od tikvica bez kora. Ova pita je idealan prilog uz bilo koji obrok, ali možete je i jednostavno poslužiti uz kiselo mleko i uživati.

Sastojci:

  • 1 manja rendana tikvica
  • 2 kašičice naseckanog svežeg vlašca
  • 1/2 šoljice mocarele
  • 2 kašike parmezana
  • 1/2 šoljice belog pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2/3 šoljice mleka 
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • sveža paprika
  • ulje za podmazivanje kalupa

Priprema

Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pleh u kom ćete peći podmažite sa malo ulja. Tikvice izrendajte, posolite i ostavite da otpuste vodu nekih 10ak minuta. zatim ih procedite pa dodajte vlašac i mocarelu. U drugu posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte. Sjedinte sa smesom od tikvica i izlijte sve u pleh. Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta.