Ako tražite ukusan način da iskoristite tikvice, razmislite o piti od tikvica bez kora. Ova pita je idealan prilog uz bilo koji obrok, ali možete je i jednostavno poslužiti uz kiselo mleko i uživati.
Sastojci:
- 1 manja rendana tikvica
- 2 kašičice naseckanog svežeg vlašca
- 1/2 šoljice mocarele
- 2 kašike parmezana
- 1/2 šoljice belog pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2/3 šoljice mleka
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
- sveža paprika
- ulje za podmazivanje kalupa
Priprema
Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pleh u kom ćete peći podmažite sa malo ulja. Tikvice izrendajte, posolite i ostavite da otpuste vodu nekih 10ak minuta. zatim ih procedite pa dodajte vlašac i mocarelu. U drugu posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte. Sjedinte sa smesom od tikvica i izlijte sve u pleh. Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus