Ovaj recept je savršen za doručak, ručak ili za susret sa prijateljima! Rezultat će vas oduševiti, a recept je veoma jednostavan. Za sve ljubitelje tikvica ovo će biti prava poslastica.
Sipajte čašu jogurta i uživajte u obroku.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jaja
- So, biber
- 1/2 glavice luka
- 1/2 žute paprike babure
- 1/2 crvene paprike babure
- Maslinovo ulje
- 50 - 70 g feta sira
- 60 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite pa ih ostavite da odmore 15 minuta. Uklonite vodu iz tikvica i prebacite ih u drugu posudu. Dodajte im so, biber i jaje pa promešajte. Tu smesu zatim stavite u kalup za mafine (koji ste prethodno podmazali ) ali formirajte mafine tako da u sredini ostane mesta za nadev. Tikvica treba da vam glumi korpicu za mafine u ovom slučaju. Pecite 15 min na 180 stepeni.
Papriku isecite na kockice, luk na sitno, pa ih propržite. Posolite i pobiberite. Kada je gotovo prebacite u činiju pa dodajte feta sir na kockice i jaje. promešajte i punite korpice od tikvica. Pospite kačkavaljem i pecite 10 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus