Ćufte od mlevenog mesa su odličan izbor za ručak, pogotovo ako su u paradajz sosu i poslužene sa pire krompirom. Ali, sada umesto mesa koristite tikvice i napravite najbolji obrok. Možete da služite sa prilozima po želji, kao što je rižoto, makarone...
Takođe, možete ih ispržiti u tiganju ili ispeći u rerni.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 70 g prezli
- 70 g rendanog sira
Priprema:
Izrendajte tikvice i luk, posolite i i ocedite. Dodajte jaje, prezle i sir, pa sjedinite. Napravite ćufte i ispržite u zagrejanom ulju ili u rerni na 200°C nekih 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus