Već smo napomenuli kako je dobro da u zamrzivaču imate zaleđeni bujon, jer kada vam je potreban u nekom receptu ne morate da gubite vreme na pravljenje. On se često dodaje u jela jer ima daje poseban šmek. 

Sa ovako sočnim belim mesom možete da poslužite pirinač ili makarone. A ako želite posle obroka možete da napravite i ovaj brzi kolač sa 2 fila

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 10 g putera 
  • 1 crni luk 
  • 100 ml plećeg bujon 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 čen belog luka 
  • origano
  • peršun

Priprema:

Meso posolite i pobiberite, pa ispržite na malo ulja i putera. Izvadite iz tiganja, pa u isti stavite seckani crni luk, bujon i pavlaku za kuvanje. Kuvajte par minuta, pa vratite meso. Dodajte origano, seckani beli luk i peršun, pa krčkajte još par minuta.