Ako želite da vam piletina bude sočna onda je pripremite u sosu od belog luka.
Već smo napomenuli kako je dobro da u zamrzivaču imate zaleđeni bujon, jer kada vam je potreban u nekom receptu ne morate da gubite vreme na pravljenje. On se često dodaje u jela jer ima daje poseban šmek.
Sa ovako sočnim belim mesom možete da poslužite pirinač ili makarone. A ako želite posle obroka možete da napravite i ovaj brzi kolač sa 2 fila.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 10 g putera
- 1 crni luk
- 100 ml plećeg bujon
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 čen belog luka
- origano
- peršun
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa ispržite na malo ulja i putera. Izvadite iz tiganja, pa u isti stavite seckani crni luk, bujon i pavlaku za kuvanje. Kuvajte par minuta, pa vratite meso. Dodajte origano, seckani beli luk i peršun, pa krčkajte još par minuta.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.