Sada kod kuće možete da napravite krompir bolji nego iz restorana. Na umeću bi vam pozavideli i iskusni kuvari, a priprema je baš laka. Pečeni krompir je odličan prilog mesu, a ako poslužite i salatu dobićete kompletan obrok koji će svi obožavati. 

Pečeni krompir se odlično slaže sa pečenjem, ali možete da napravite i krmenadle. Ako do sada niste znali, pročitajte kako se najbolje čuva krompir.  

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica soli
  • 3 čena belog luka 
  • malo svežeg ruzmarina
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice začinske paprike

Priprema:

Krompir operite i isecite na pola. U ključalu vodu sipajte so i stavite krompir. Kuvajte 10 minuta. Ruzmarin i beli luk sitno iscekajte. U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje dodajte luk i ruzmarin. Dinstajte dok luk ne dobije braon boju. Krompir stavite u posudu, procedite ulje preko, posolite i pobiberite, pa sipajte začinsku papriku. Dobro sjedinite, pa stavite u tepsiju obloženu pek papirom. U tiganju u kom ste dinstali luk i ruzmarin pecite i krompir, samo dospite ulje. Pecite nekih 15-20 minuta, a na 5 minuta okrećite.