Sa ovim recpetom dobićete potpuno novi ukus patlidžana. Kada ga napunite povrćem, pa urolate i na sve to zapečete u rerni niko neće moći da mu odoli. Ako ne znate kako da privolite decu da probaju ovo povrće, onda je punjeni rolovani patlidžan pravi izbor.
Punjenje je lagano i sadrži šargarepu, paradajz, pirinač i mocarelu. Svi su čuli da je paradajz zdrav, ali ovde pročitajte kako ovo povrće pozitivno utiče na naš organizam. Kako se ovo jelo peče u rerni, pročitajte i najjednostavniji način kako da je operete bez hemikalija.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 50 ml maslinovog ulja
- origano
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- peršun
- 125 g mocarele
- 100 g pirinča
- 200 g paradajza
- 200 ml vode
- 100 g sira
Priprema:
Isecite patlidžan na kriške. U maslinovo ulje dodajte, so, biber i origano, pa premažite svaku krišku patlidžana sa obe strane. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Iseckajte crni luk i propržite, a zatim dodajte rendanu šargarepu i seckani paradajz. Pržite 10-ak minuta, pa dodajte pirinač i vodu. Poklopite i pržite još 15 minuta. Sipajte smesu u posudu i dodajte seckani peršun i mocarelu, pa promešajte. Nafilujte patlidžan, urolajte i zatvorite čačkalicom. Tepsiju obložite pek papirom, premažita sa malo maslinovog ulja i pospite prezlama. Poređajte rolovani patlidžan. Preko sipajte rendani sir i pecite još 10 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus