1. Dobro operite tikvicu i narendajte na najkrupnije rende. Ne treba guliti. Posolite sa kašičicom soli, izmešajte i ostavite da odstoji 20-30 minuta. Kad pusti vodu, uzmite rukama i dobro ocedite.
2. Dodajte jaja, začin i biber po ukusu, rendani trapist sir (ili neki drugi tvrdi sir) i sve dobro izmešajte.
3. Na kraju dodajte brašno i prezlu i sve dobro izmešajte da se lepo sjedini.
Napomena: Imajte u vidu da potrebna količina brašna i prezle može da varira u zavisnosti od veličine tikvice kao i jaja, pa slobodno dodajte po osećaju. Smesa ne sme biti ni previše retka, a ni previše gusta.
4. Sipajte ulje u tiganj, ne puno, samo tek toliko da pokrije dno i stavite na šporet da se zagreje. Od smese formirajte male pljeskavice.
5. Spustite pljeskavice u zagrejano ulje i pecite na slabijoj vatri po 4-5 minuta sa obe strane, odnosno dok lepo ne porumene onako kako volite.
6. Pljeskavice ređajte na tacnu na koju ste stavili papirni ubrus, kako bi se upio višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mysticcakes.wordpress.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus