1. Dobro operite tikvicu i narendajte na najkrupnije rende. Ne treba guliti. Posolite sa kašičicom soli, izmešajte i ostavite da odstoji 20-30 minuta. Kad pusti vodu, uzmite rukama i dobro ocedite.


Sastojci:

450-500 g tikvica (1 veća ili dve manje)

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašičica suvog začina

1/2 kašičice bibera

115 g trapist sira

50 g (5 kašika) brašna

50 g (5 kašika) prezle

ulje za prženje

2. Dodajte jaja, začin i biber po ukusu, rendani trapist sir (ili neki drugi tvrdi sir) i sve dobro izmešajte.

3. Na kraju dodajte brašno i prezlu i sve dobro izmešajte da se lepo sjedini.

Napomena: Imajte u vidu da potrebna količina brašna i prezle može da varira u zavisnosti od veličine tikvice kao i jaja, pa slobodno dodajte po osećaju. Smesa ne sme biti ni previše retka, a ni previše gusta.

4. Sipajte ulje u tiganj, ne puno, samo tek toliko da pokrije dno i stavite na šporet da se zagreje. Od smese formirajte male pljeskavice. 

5. Spustite pljeskavice u zagrejano ulje i pecite na slabijoj vatri po 4-5 minuta sa obe strane, odnosno dok lepo ne porumene onako kako volite. 

6. Pljeskavice ređajte na tacnu na koju ste stavili papirni ubrus, kako bi se upio višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: mysticcakes.wordpress.com