1. Premažite pleh uljem i dodajte krupno izmrvljen hleb i u to umešajte pečene jabuke


Sastojci:

1 francuski hleb (narezan)

2 jabuke (velike)

5 velikih jaja

1 1/2 čaše mleka

1/2 čaše slatke pavlake

1/2 šolje šećera

1 kašičica cimeta

1/4 kašike soli

2 kašike maslaca

3 kašika smeđeg šećera

2 kašike šećera

2/3 čaše brašna

2. U posebnoj posudi uzmešajte jaja, mleko i šećer. Zatim dodajte preostale namirnice i mešajte dok se ne sjedine. 

3. Smeša se ravnomerno zalepi preko sitnog hleba, pokušavajući da pokrije što više komada. 

4. Dodajte kocke maslaca u smesu u blago rastresite.

5. Za prelivanje, u drugoj posudi mešajte smeđi šećer, šećer, cimet, muškatni orah, a zatim maslac. Polako dodajte u brašno dok se ne sjedini. 

6. Koristite čiste ruke da biste prelili smešu preko mešavine hleba. 

7. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.

8. Zagrejati rernu do 180 stepeni. Pecite oko 40-45 minuta ili dok se francuski tost ne ukuva u sredini. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/