Polako počinje da se sprema zimnica. I ako danas možemo da kupimo skoro sve, domaće je ipak najbolje. Ako nemate vremena, napravite onda manje količine i one jednostavne recepte. Mi u zimnici imamo gotovo sve: ajvar, pinđur, turšiju, paradajz sos, pečene paprike... Ali, kada jednom probate ukiseljeni patlidžan, bićete oduševljeni rezultatom. 

Ovu ukusnu zimnicu možete da služite sa roštiljem, pečenjem ili da stavite na vruć somun

Sastojci:

  • 2,5 kg patlidžana 
  • 1 veći čen belog luka
  • 1 veza mirođije 
  • 1 kocka za supu 
  • 1 kašika soli 
  • 1 kašika sirćeta 
  • oko 400 ml ulja 

Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na kockice. Propržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocedi. Nakon toga izdrobite kocku supe po patlidžanu, pa dodajte seckani beli luk i mirođiju. Posolite i sipajte sirće. Lagano promešajte. Ostavite da se marinira nekih 20 minuta, probajte, ako treba još posolite i sipajte u strilisane tegle. Dobro pritisnite da patlidžan pusti sok. 

Izvor: stvarukusa.rs