Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJNI RECEPT RUSKIH DOMAĆICA - BOLJI JE ČAK I OD TURŠIJE: Evo kako da napravite ukiseljeni patlidžan

Ukiseljeni patlidžan postaće vaša omiljena zimnica.

 Patlidžan u tegli Izvor: Printscreen/YT/ Камчатникова Татьяна

Polako počinje da se sprema zimnica. I ako danas možemo da kupimo skoro sve, domaće je ipak najbolje. Ako nemate vremena, napravite onda manje količine i one jednostavne recepte. Mi u zimnici imamo gotovo sve: ajvar, pinđur, turšiju, paradajz sos, pečene paprike... Ali, kada jednom probate ukiseljeni patlidžan, bićete oduševljeni rezultatom. 

Ovu ukusnu zimnicu možete da služite sa roštiljem, pečenjem ili da stavite na vruć somun

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 2,5 kg patlidžana 
  • 1 veći čen belog luka
  • 1 veza mirođije 
  • 1 kocka za supu 
  • 1 kašika soli 
  • 1 kašika sirćeta 
  • oko 400 ml ulja 

Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na kockice. Propržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocedi. Nakon toga izdrobite kocku supe po patlidžanu, pa dodajte seckani beli luk i mirođiju. Posolite i sipajte sirće. Lagano promešajte. Ostavite da se marinira nekih 20 minuta, probajte, ako treba još posolite i sipajte u strilisane tegle. Dobro pritisnite da patlidžan pusti sok. 

Izvor: stvarukusa.rs 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti